ABF Research

Studies: 
Technische Informatica
Technische Wiskunde
Offerings: 
Baan
Stage
Afstudeeropdracht
Address: 

Verwersdijk 8 2611 NH, Delft

Telephone: 
015-27 99 300

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau gevestigd in een historisch pand in het centrum van Delft. Bij ABF werken ongeveer 50 werknemers met een academische achtergrond op het gebied van wiskunde, econometrie, bouwkunde, natuurkunde, computerprogrammeurs en webdesign. ABF richt zich op onderwerpen waarin mensen een rol spelen zoals demografie, wonen, zorg, onderwijs en arbeidsmarkt. Op een unieke manier combineert ABF voor haar klanten inhoudelijke kennis en instrumenten ten behoeve van presentatie en analyse. Enkele producten van ABF zijn in de loop van de jaren zelfs uitgegroeid tot de standaard op hun domein. ABF is een informele organisatie. Medewerkers nemen zelf verantwoordelijkheid. ABF biedt een goed salaris, doorgroeimogelijkheden, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een personeels-participatiefonds, een plezierige, positieve werksfeer en flexibele werktijden. Via de ABF Academie heeft kennisontwikkeling een vaste plaats in de organisatie.

Vacatures

 • Kwantitatief onderzoek

  ABF Research biedt jaarlijks 5 tot 10 studenten de mogelijkheid om stage te lopen.

  Voorbeeld stageplaats
  De arbeidsmarkt is continu in beweging door instroom en uitstroom van werkenden. Bovendien zijn er allerlei structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals toenemende arbeidsparticipatie onder vrouwen en ouderen, een toenemend aantal zelfstandigen en overgang van werkgelegenheid in industrie naar werkgelegenheid in dienstensector. Ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker, voor opleidingsinstellingen en werkgevers. Voor arbeidsmarktvraagstukken werkt ABF met een omvangrijke en unieke combinatie van databronnen die afkomstig zijn van belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. ABF verricht voor klanten kwantitatief arbeidsmarktonderzoek om antwoord te geven op klantspecifieke vragen, zoals arbeidsmarktprognoses, effectiviteit van opleidingen of strategische personeelsplanning. Maar ook hebben we nog veel vragen die onbeantwoord blijven, omdat ons de tijd ontbreekt er ècht in te duiken. ABF biedt stagiaires flexibiliteit om gezamenlijk een arbeidsmarktvraagstuk te definiëren en uit te diepen.

  locatie
  Delft
  type
  Stage
  geplaatst op 22 november 2016
  meer info »
 • Kwantitatief onderzoeker arbeidsmarkt

  Functieomschrijving
  De arbeidsmarkt is continu in beweging door instroom en uitstroom van werkenden. Bovendien zijn er allerlei structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals toenemende arbeidsparticipatie onder vrouwen en ouderen, een toenemend aantal zelfstandigen en overgang van werkgelegenheid in industrie naar werkgelegenheid in dienstensector. Ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker voor opleidingsinstellingen en werkgevers. Voor arbeidsmarktvraagstukken werkt ABF Research met een omvangrijke en unieke combinatie van databronnen die afkomstig zijn van belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. Met behulp van Hermes, het arbeidsmarktprognosemodel van ABF, worden projecties voor de verwachte toekomstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt opgesteld. ABF verricht kwantitatief arbeidsmarktonderzoek om antwoord te geven op klantspecifieke vragen, zoals arbeidsmarktprognoses, effectiviteit van opleidingen of strategische personeelsplanning.
  Als arbeidsmarktonderzoeker modelleer, analyseer en rapporteer je over uiteenlopende vraagstukken op het terrein van de arbeidsmarkt in brede zin. De projectresultaten waaraan je bijdraagt bestaan uit rapportages en (steeds meer) online informatiesystemen. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van de expertise en producten van ABF.

  locatie
  Delft
  type
  Baan
  geplaatst op 22 november 2016
  meer info »

Agenda

iCal feed

Flitcie