ACCENT CIRCONFLEXE GROUPE

Accent is opgericht in 1992. In de beginjaren was Accent voornamelijk actief als market maker op de optiebeurs van Amsterdam. Door het succes begon Accent al in de beginjaren gestaag te groeien. Rond de eeuwwisseling werd het open-outcry systeem van de optievloer vervangen door de schermenhandel. Het gevolg was dat Accent meer kansen zag in de aandelenhandel. Momenteel is Accent uitgegroeid tot een bedrijf waar de kernactiviteit de aandelenhandel is. Naast de aandelenhandel wordt er ook nog steeds gehandeld in opties, futures en andere derivaten. Onze handelaren handelen uitsluitend voor rekening en risico van het bedrijf. We hebben geen klanten en onze handelaren beslissen zelf over aan- en verkopen (als day-to-day hedgefund). En dat doen we vanuit ons Amsterdamse hoofdkantoor, zo ongeveer naast het Centraal Station, vanuit een Utrechts kantoor onder de Dom en vanuit onze internationale zuster, ZRTX, op Cyprus.

Al onze collega’s zijn enthousiaste medewerkers met een professionele werkhouding. Op die manier kunnen we een vlakke organisatie behouden, wat bijdraagt tot een aangename werksfeer. Het is voor ons belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk komt en goed in zijn vel zit. Wij proberen de koelkast goed en vooral gezond gevuld te houden, natuurlijk kun je af en toe stoom afblazen op een fiets of tegen de bokszak, je mag je collega’s uitdagen een dartje te gooien of je laat je spanning vakkundig weg masseren. Wij hebben ook geen dresscode, iedereen kan dragen wat hij of zij wil.En de wekelijkse rekenborrel is voor veel collega’s het moment om in een gezellige kroeg in Amsterdam of Utrecht nog eens even de marktontwikkelingen “stevig” te analyseren”. De beste analyses vinden natuurlijk plaats tijdens onze jaarlijkse ski-trip naar Ischgl!

Accent heeft inmiddels ook een aantal dochteronderneming, één daarvan is Accent Pointe B.V. Deze is eind jaren negentig opgericht en heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het hele bedrijf. Het eerste handelsproduct van Accent Pointe was een programma ontworpen voor het invoeren van optieposities en het doorgronden van de daarbij horende risico’s (de zogenaamde Grieken). Uiteraard volgde Accent de steeds verdergaande automatisering van de beurs. Van de eerste handheld computer met elektronisch oog op de optievloer tot een hoogontwikkeld programma dat in staat is automatisch quotes af te geven voor verschillende optiestrategieën. Momenteel is Accent Pointe een volwassen en zelfstandig onderdeel van de Accent Circonflexe Groupe. En juist voor deze tak zou jij, met je achtergrond in Delft, een interessante kandidaat kunnen zijn. Binnen ons bedrijf is altijd ruimte voor pas-afgestudeerde kandidaten in de rol van junior developer. Dat je een sterk analytisch vermogen hebt geloven we onmiddellijk, heb je daarnaast ook nog affiniteit met de aandelenmarkt, kijk dan eens naar onze vacature(s)!