Junior Forensisch IT Expert bij Grant Thornton

In het kort

Wie: je hebt een (bijna) afgeronde HBO of WO-opleiding, bijvoorbeeld Informatica, eventueel aangevuld met relevante certificeringen (bijv. SANS).
Wat: je gaat een bijdrage leveren aan de uitvoering van toedrachtonderzoek bij vermoeden van fraude en corruptie of bij juridische geschillen.
Waarom: je ziet het als een uitdaging om binnen uiteenlopende IT omgevingen op zoek te gaan naar relevante data en deze op een veilige manier te extraheren en doorzoekbaar te maken.
Waar: vestiging Rotterdam.

De functie

De afdeling Valuation, Investigation & Dispute Services (VIDS) doet in opdracht van advocaten, ondernemingen en overheden feiten- en toedrachtonderzoek bij vermoedens van fraude en corruptie of in geval van juridische geschillen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld de financiële gevolgen van merkinbreuk, oorzaken van een faillissement of worden advocaten bijgestaan in de verdediging van cliënten. Voor de VIDS afdeling van Grant Thornton zijn wij nu op zoek naar een:

Junior Forensisch IT Expert

Als junior Forensisch IT Expert lever jij samen met je senior collega’s de IT expertise en kennis die nodig is voor het goed kunnen uitvoeren van de eerder genoemde onderzoeken, als onderdeel van wisselende onderzoeksteams. Jij wordt de expert als het gaat om het identificeren, extraheren en veiligstellen van relevante elektronische data uit verschillende IT omgevingen.

Je hebt nu al een goede basiskennis van hardware, netwerken, besturingssystemen, databases, cloud oplossingen en virtualisatie technologieën en je bent vooral nieuwsgierig om daar meer van te leren zodat je in staat zal zijn om voor jou onbekende IT omgevingen in korte tijd te doorgronden.

Wij zoeken

Jij omschrijft jezelf als een technisch / IT expert. Wellicht ben je nu (parttime) systeembeheerder naast je (net afgeronde) studie. Je ziet het als een uitdaging om binnen uiteenlopende IT omgevingen op zoek te gaan naar relevante data en deze op een veilige manier te extraheren en doorzoekbaar te maken. Als persoon ben je initiatiefrijk, ondernemend en flexibel.

Jij herkent jezelf in het volgende profiel:

• Je hebt een (bijna) afgeronde HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld Informatica eventueel aangevuld met relevante certificeringen (bijv. SANS);
  • Je beschikt over aantoonbare kennis van IT bijvoorbeeld opgedaan in een (bij)baan als systeembeheerder;
  • Ervaring met forensische software (commercieel en open source) zet je op een voorsprong, zo ook scripting en coding skills
  • Je hebt aantoonbaar interesse voor het uitvoeren van digitaal onderzoek en als je iets niet weet, dan zoek je het uit tot je het wel weet;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Kennis van andere talen op goed niveau is een pre;
  • Je stelt jezelf proactief op (zelfstarter) en bent een goede teamspeler;
  • Je herkent jezelf in de CLEARR kernwaarden van Grant Thornton: collaboration, leadership, excellence, agility, respect, responsibility.

Wij bieden: jezelf blijven ontwikkelen

Naast een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden biedt Grant Thornton je een werkomgeving waarin je jezelf kan zijn en gestimuleerd wordt om het verschil te maken. Groei, op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak, wordt aangemoedigd. Door de juiste ondersteuning en coaching zorgt Grant Thornton ervoor dat jij het beste uit jezelf kan halen. Een intern en extern opleidingsprogramma en een directe en persoonlijke manier van communiceren en feedback geven maken hier onderdeel van uit.

Enthousiast?

Waarschijnlijk zit je boordevol vragen, zoals over je ontwikkelmogelijkheden en de cultuur. Wij helpen je om jouw ruimte voor groei binnen Grant Thornton te ontdekken. Neem gerust contact op met Stephanie Kruythof (Recruiter) via 088 676 9575 of Ludo Block (VIDS) via 088 676 9071.

Gelet op onze POB vergunning maakt een achtergrondonderzoek standaard deel uit van de sollicitatieprocedure.

Rotterdam

Stephanie Kruythof