Afstudeeropdracht Front-end test framework voor React

Omschrijving opdracht
Steeds vaker worden applicaties binnen JEM-id zo opgezet dat de front-end en back-end volledig los van elkaar ontwikkeld (kunnen) worden. De back-ends bestaan voornamelijk uit API’s die benaderd kunnen worden door verschillende clients. Op front-end gebied zijn er verschillende opties te kiezen, waarbij de keuze steeds vaker resulteert in een ReactJS applicatie in combinatie met Typescript.

 

Opdracht:
Omdat er steeds meer applicaties in React worden ontwikkeld, ontstaat er steeds meer behoefte om ook UI tests te kunnen uitvoeren. Op dit moment is het testen van de UI een handmatige activiteit en dit zorgt bij grotere wijzigingen voor behoorlijk wat effort. Om de ontwikkelsnelheid te kunnen blijven behouden wordt het belangrijk om op korte termijn te kunnen vertrouwen op een set aan regressie tests die ervoor zorgen dat bestaande functionaliteiten blijven functioneren zodra aanpassingen worden doorgevoerd.

Het onderzoek zal bestaan uit verschillende onderdelen. Ten eerste zal er onderzocht moeten worden wat de best practices zijn op het gebied van javascript front-end frameworks en zullen de voor- en nadelen van verschillende frameworks en tools tegen elkaar afgewogen moeten worden. Ten tweede zal moeten worden onderzocht welke van deze frameworks en/of tools past binnen de werkwijze en bestaande tools die binnen JEM-id gebruikt worden. Een ander interessant vraagstuk is welke type tests het meest geschikt zijn (unit tests, scenario’s, wel of geen browser simuleren).

 

Gewenst eindresultaat van de opdracht:
Het resultaat van de opdracht zal een aanbeveling zijn op het gebied van UI testing in combinatie met React applicaties en indien haalbaar een eerste integratie en inrichting in de bestaande CI omgeving.

 

Beoogde achterliggende (bedrijfs)doelstelling
Omdat er bij JEM-id steeds vaker applicaties worden opgezet waarbij de front-end en back-end volledig los van elkaar ontwikkeld worden, en wij hierbij onze ontwikkelsnelheid willen behouden, is het voor ons interessant om een front-end test framework voor React te ontwikkelen.

 

Wij zoeken een student die:
– Een ICT-studie volgt
– Zowel zelfstandig als in teamverband kan werken
– Veel wil leren en zelf ook mee kan denken
– SQL queries kan maken en ervaring heeft met web-ontwikkeling
– Ervaring met technieken zoals Angular, ReactJs, REST API’s, .NET Core of bereid zijn deze te willen leren
– Kunnen werken via methodes zoals scrum / Agile (of dit willen leren)
– Gevulde koeken meeneemt als hij/zij een blunder maakt (van fouten leren we)

 

Wij bieden jou:

– Uitdagend werk met ruimte voor nieuwe ideeën
– Werken met de nieuwste technologieën
– Werken aan mooie producten
– Ambitieuze en gezellige collega’s
– Een heerlijke lunch incl. een eitje (als je op tijd bent tenminste)
– Leuke uitjes en een hele gezellige vrijdagmiddagborrel
– Werken op een locatie met dakterras én bioscoop
– Gevulde koek als je collega een blunder maakt
– Werken bij één van de snelst groeiende software bedrijven in de tuinbouwsector

 

Meer info
Vacatures en afstudeerstages

JEM-id

 

Ben jij onze software koning?
Ben jij een software developer, toon je graag initiatief en werk je graag met de nieuwste technieken? Dan zoeken wij jou!

 

Jouw werkdag kan er zo uitzien
Tussen 8 en 9 druppelt iedereen binnen om op tijd te zijn voor de stand-up meeting van 9 uur (te laat betekent gevulde koek!). Je vertelt wat je die dag van plan bent en hebt daarna kort overleg met je sprint team. Vanaf dat moment ga je samen met je team aan de slag op jullie eigen “team-eiland”. Na sparren met je collega’s begin je aan een supercoole feature die je dezelfde dag nog online zet.
Tussen de middag hoop je dat er nog een eitje is en schuif je aan bij de lunch in de kantine. Na de lunch tik je nog een paar bakken koffie weg en focus je je weer op de sprint. Voor zaken die nog niet duidelijk zijn kan je gerust naar de product owner, die zit namelijk vlakbij! Bugs die tussendoor komen kan je zo doorschuiven naar je collega die ‘tussendag’ heeft en ervoor zorgt dat de storingen van die dag niet ten koste van de sprints gaan. Je weet dat je nog even langs het postkantoor moet, dus je besluit wat eerder weg te gaan. Vanaf huis log je nog even in om de laatste dingetjes af te ronden zodat je de volgende dag weer direct kunt starten.

Benieuwd naar een werkweek van één van onze ontwikkelaars? Check deze pagina.

 

Wat maakt programmeren bij JEM-id zo leuk?
Je hoeft niet bang te zijn dat je met oude technieken hoeft te werken. We werken met de nieuwste technieken zoals Angular, React, REST API’s, .NET Core en app-ontwikkeling met PhoneGap. Verwacht geen groep van typische nerds, maar een jong team waarin je aan afwisselende projecten werkt die vooral op de tuinbouw gericht zijn. Zo werk je de ene dag bijvoorbeeld aan GreenCommerce en ga je de volgende dag keihard aan de bak voor FloraXchange of Floriday om nieuwe functionaliteiten in te bouwen. Verder kun je tijdens je werk ongestoord je focus behouden, omdat we de vaste telefoons op onze afdeling hebben weggedaan.

 

Waarom je écht bij ons moet afstuderen
Naast alle info hierboven, zijn wij een jong en ambitieus team. Onze cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid bepaalt onze manier van werken, omdat wij denken dat dit het beste werkt. Wij zien het als onze taak om mensen te bereiken, te ontzorgen en te verbinden. Jij deelt deze visie en begrijpt wat jij hieraan kan bijdragen. En als jij goede ideeën hebt, staat heel JEM-id daarvoor open. Of ze nu iets toevoegen in de huidige software, uniek zijn in onze wereld of ons werk kunnen optimaliseren, kom maar op!

 

Kom jij bij ons afstuderen?
Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV + motivatie naar vanja@jem-id.nl of bel naar 0174 – 64 26 22