JUNIOR CONSULTANT CONNECTED BUSINESS | SOESTERBERG

Baan
in TNO in
Soesterberg
dinsdag 28 juli 2015

WAT GA JE DOEN?

Vind jij het leuk om bedrijven te helpen met slimme oplossingen voor het delen van data? En kun jij complexe IT vraagstukken begrijpbaar uitleggen? Dan ben jij de Junior Consultant Connected Business die we zoeken. Reageren kan tot 9 januari.

De afdeling Data Science doet toegepast onderzoek naar nieuwe technologie voor data analyse en data uitwisseling. In een wereld van verbonden mensen en apparaten wordt data, zowel complexe data als big data, steeds belangrijker. Onze belangrijkste missie is om betekenis te geven aan deze data, bedrijven en overheden te helpen hun data te beheren en in staat te stellen betere beslissingen te maken vanuit zowel een maatschappelijk als bedrijfseconomisch perspectief. Jij wordt als Junior Consultant Connected Business onderdeel van de groep Connected Business die valt onder de afdeling Data Science. Dit betekent dat je met ongeveer 15 collega’s oplossingen gaat realiseren voor het efficiënt, beheerst en elektronisch delen van informatie. Met deze oplossingen maak je betekenisvolle uitwisseling van informatie binnen domeinen en over domeinen heen mogelijk.

In een dynamische wereld worden bedrijven, overheden en mensen hiermee in staat gesteld (nieuwe vormen van) samenwerking aan te gaan. De belangrijkste onderwerpen waar Connected Business zich mee bezig houdt zijn:
- (standaardisatie van) semantiek;
- interoperabiliteitsarchitecturen en digital ecosystem governance.

Jij gaat aan de slag als Junior Consultant Connected Business/ Innovator binnen Connected Business en dit betekent dat je werkzaamheden als doel hebben om de informatie-uitwisseling tussen organisaties te verbeteren. Je doet dit bijvoorbeeld door samen met collega's informatie-standaarden op te stellen waarin de semantiek (betekenis) van informatie is vastgelegd. Hiervoor breng je partijen uit het bedrijfsleven bij elkaar om gezamenlijk de inhoud van deze standaarden te bepalen. Ook bezoek je klanten om samen te verkennen hoe nieuwe architecturen voor het delen van informatie hen kan helpen bij het verbeteren van hun manier van werken.

Werken bij TNO betekent dat je hierbij verder kijkt dan de dagelijkse gang van zaken en de potentie van nieuwe ontwikkelingen samen met klanten bekijkt. Dit werk voer je uit voor o.a. zakelijke dienstverleners, de energiesector, logistieke dienstverleners, smart industrie en de overheid. Naast klantopdrachten zal je een deel van je tijd besteden aan onderzoeksopdrachten waarin je de potentie en de toepasbaarheid van nieuwe technologieën en oplossingen verkent. Actuele onderwerpen zijn o.a. linked (open) data, formele ontologieën en blockchains.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

We zijn op zoek naar een Junior Consultant Connected Business die onze groep Connected Business wil komen versterken. Wil jij organisaties helpen betekenis te geven aan en zodoende waarde te creëren met data? En herken je je in onderstaande? Dan horen we graag van je:

- Geeft het vertalen van problemen die spelen bij organisaties naar concrete en bruikbare oplossingen jou energie? En vind je het leuk om hierbij gebruik te maken van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten?
Ben jij communicatief vaardig en werk je graag samen in multidisciplinaire teams?
- Is jouw opleidingsrichting technische bedrijfskunde (met informaticacomponent), informatiekunde of informatica (waarbij je affiniteit hebt met bedrijfskundige vraagstukken)?
- Heb je vanuit je opleiding kennis opgedaan met (methoden voor) informatie-modellering? En heb je kennis van technieken die nodig zijn om deze modellen te implementeren in IT-systemen (bijvoorbeeld XML, JSON, webservices)?
- Word jij enthousiast van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatie-modellering en IT-implementatie, bijvoorbeeld met semantic web technologie?
- Ben je kennis van of affiniteit met één of meerdere sectoren waarin Connected Business actief is?
- Heb je maximaal twee jaar werkervaring?

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

Connected Business bestaat uit een groep van 15 gedreven professionals die samen (en met andere TNO-ers) projecten uitvoeren, maar die het ook leuk vinden om samen sociale activiteiten te ontplooien. Tijdens het werk zul je typisch in 3-5 projecten werken waarin je je zowel inhoudelijk als op het gebied van competenties uitgedaagd wordt.

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke- als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 8 januari 2017. De eerste ronde staat gepland op 23 januari 2017. De tweede ronde staat gepland op 31 januari 2017. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Ferry Leeflang
Mobiel: +31 (0)6-11700478
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/ferryleeflang

Hiringmanager: Judith Kessens
Telefoonnummer: 08886 65822

Agenda

iCal feed

Flitcie