Consultant Business Analytics

De functie

Help organisaties te transformeren met behulp van data!
Data is het nieuwe goud. Maar data op zichzelf is waardeloos. Pas als data wordt omgezet in relevante inzichten ontstaan er mogelijkheden om waarde te creëren. Met sterke en betrouwbare data-analyses, heldere interpretatie en de juiste data-governance helpen wij onze klanten om groei te realiseren, prestaties te verbeteren en de risico’s te managen.

Wij doen dit door met multidisciplinaire teams met achtergronden in onder meer Big Data wetenschap, computer science, (technische) bedrijfskunde, economie en wiskunde samen te werken om de uitdagingen van onze klanten op het gebied van data op te lossen. KPMG maakt wereldwijd een grote groei door op dit gebied.

Vanwege deze groei zijn wij op zoek naar een Consultant Business Analytics. Ben jij op zoek naar continue uitdaging, waarbij geen dag en geen opdracht hetzelfde is en waarbij beroep wordt gedaan op jouw creativiteit en analytische inzicht? Dan is dit de ideale functie voor jou!

Wat ga je doen?
Als Consultant Business Analytics vervul je vanaf dag één een belangrijke rol in het team. Jij zal bij en voor klanten het gezicht van KPMG zijn en de verantwoordelijkheid krijgen om jouw taken naar eigen inzicht uit te voeren en collega’s te ondersteunen om gezamenlijk het gewenste resultaat te bereiken.

Je werkzaamheden bij het Business Analytics team bestaan uit het uitvoeren van data analyses. Op basis van data van onze klanten, ga je feitelijk inzicht geven in de complexe verscheidenheid aan operationele, fiscale- en financiële vraagstukken. Daarnaast ben je betrokken bij het rapporteren van de uitgevoerde werkzaamheden en uitkomsten naar management en het inbouwen van de opgedane kennis in onze oplossingen. Op die manier geef jij met je team invulling aan de strategische agenda van bedrijven.

Jouw klanten zitten zowel in binnen- als buitenland en je standplaats is een van de Advisory locaties in Nederland: Amstelveen, Eindhoven of Rotterdam.

Wie zijn wij?
Je maakt deel uit van het KPMG Lighthouse, Center of Excellence for Data & Analytics, een wereldwijd netwerk waar meer dan 350 Nederlandse KPMG professionals zijn aangesloten. In het Lighthouse komen Advanced Analytics & Big Data, Business Analytics, Business Intelligence, en Data Strategy & Management bij elkaar. En dat heeft het internationale onderzoeksbureau Forrester Research recent bekroond door KPMG uit te roepen tot één van de meest vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van Data & Analytics! Meer informatie? Bezoek de D&A thema site.

 

Het profiel

Wie ben jij?
Klanten vertrouwen je vanwege je brede vakkennis en betrokkenheid. Door je persoonlijke manier van communiceren werken mensen graag met je samen. En verder:

 • Je hebt een Master studie afgerond in een Technische / Analytische richting en/of een Business Analytics en/of Data Science master programma. Voorbeelden zijn Econometrie, Technische Bedrijfskunde, Informatica(computer science), en Information Management.
 • Je bent analytisch en conceptueel sterk ontwikkeld.
 • Je houdt je graag bezig met nieuwe technologieën en innovatie en bent op de hoogte van ontwikkelingen in advanced analytics, modellen en algoritmes.
 • Je raakt enthousiast van complexe uitdagingen en zoekt actief naar oplossingen;
 • Je houdt ervan om na te denken en aan klanten uit te leggen hoe jouw analyses kunnen bijdragen aan het transformeren en verbeteren van de business.
 • Je bent assertief en initiatiefrijk.
 • Je beheerst Nederlands en/of Engels uitstekend in woord en geschrift.
 • Je voelt je thuis in een internationale en dynamische omgeving;
 • Je hebt een professioneel kritische houding en een rechte rug.
 • Je beschikt over een ondernemersmentaliteit die zich uit door nevenactiviteiten, internationale ervaring, een relevante bijbaan of het opzetten van een eigen bedrijf.
 • Je hebt interesse in de wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken.
 • Je vindt het geen probleem om op klantlocatie te werken, of eventueel in het buitenland.

 

Ons aanbod

Optelsom van Talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?
Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.

Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

 • Laptop en smartphone van KPMG
 • Onkostenvergoeding en variabele beloning
 • Premievrij pensioen
 • Jonge bedrijfscultuur
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching
 • Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: (fun) activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken.

 

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Ben jij die betrokken, analytische consultant die in hoog tempo veel leert? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Dan maken we graag kennis met je.

Meer informatie en solliciteren
De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!