Kwantitatief onderzoek

Stage
in ABF Research in
Delft
dinsdag 22 november 2016

ABF Research biedt jaarlijks 5 tot 10 studenten de mogelijkheid om stage te lopen.

Profiel
■ Stagiair of scriptant op het gebied van Econometrie, Wiskunde, IT, Informatica, Communicatie & Media.
■ Pro-actieve, pragmatische werkhouding.
■ Nauwkeurig kunnen werken.
■ Iemand die makkelijk communiceert en makkelijk omgaat met collega’s.

Wat biedt ABF Research?
■ Vergoeding van € 250 tot € 800 bruto per maand bij 160 uur werken in de maand. Dit is afhankelijk van leeftijd, studiefase en specifieke vaardigheden.
■ Inspirerende werkomgeving, 10 minuten lopen van Delft centraal station. Tram lijn 1 vanaf Den Haag stopt op 5 minuten lopen van ons kantoor.
■ Sociale open sfeer en flexibele werktijden.
■ Deskundige begeleiding.
■ Als het allemaal goed verloopt is een vast dienstverband na je studie mogelijk.

Voorbeeld stageplaats
De arbeidsmarkt is continu in beweging door instroom en uitstroom van werkenden. Bovendien zijn er allerlei structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals toenemende arbeidsparticipatie onder vrouwen en ouderen, een toenemend aantal zelfstandigen en overgang van werkgelegenheid in industrie naar werkgelegenheid in dienstensector. Ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker, voor opleidingsinstellingen en werkgevers. Voor arbeidsmarktvraagstukken werkt ABF met een omvangrijke en unieke combinatie van databronnen die afkomstig zijn van belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. ABF verricht voor klanten kwantitatief arbeidsmarktonderzoek om antwoord te geven op klantspecifieke vragen, zoals arbeidsmarktprognoses, effectiviteit van opleidingen of strategische personeelsplanning. Maar ook hebben we nog veel vragen die onbeantwoord blijven, omdat ons de tijd ontbreekt er ècht in te duiken. ABF biedt stagiaires flexibiliteit om gezamenlijk een arbeidsmarktvraagstuk te definiëren en uit te diepen.
Heb je interesse om arbeidsmarktprocessen helder te maken en te modelleren om zo bij te dragen aan betere besluitvorming op dit gebied? Houd je ervan om te puzzelen op moeilijke vraagstukken, beheers je SPSS en kan je programmeren? Stuur ons je motivatiebrief, CV en een recente cijferlijst en wellicht ben je binnenkort bij ABF aan het werk.

Contact: Louise Portier, Louise.portier@abf.nl, 015 – 27 99 300.

Agenda

iCal feed

Flitcie