Kwantitatief onderzoeker arbeidsmarkt

Baan
in ABF Research in
Delft
dinsdag 22 november 2016

Functieomschrijving
De arbeidsmarkt is continu in beweging door instroom en uitstroom van werkenden. Bovendien zijn er allerlei structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals toenemende arbeidsparticipatie onder vrouwen en ouderen, een toenemend aantal zelfstandigen en overgang van werkgelegenheid in industrie naar werkgelegenheid in dienstensector. Ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker voor opleidingsinstellingen en werkgevers. Voor arbeidsmarktvraagstukken werkt ABF Research met een omvangrijke en unieke combinatie van databronnen die afkomstig zijn van belastingdienst, UWV, pensioenfondsen, gemeenten en commerciële dataleveranciers. Met behulp van Hermes, het arbeidsmarktprognosemodel van ABF, worden projecties voor de verwachte toekomstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt opgesteld. ABF verricht kwantitatief arbeidsmarktonderzoek om antwoord te geven op klantspecifieke vragen, zoals arbeidsmarktprognoses, effectiviteit van opleidingen of strategische personeelsplanning.
Als arbeidsmarktonderzoeker modelleer, analyseer en rapporteer je over uiteenlopende vraagstukken op het terrein van de arbeidsmarkt in brede zin. De projectresultaten waaraan je bijdraagt bestaan uit rapportages en (steeds meer) online informatiesystemen. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van de expertise en producten van ABF.

Wat heb je nodig?
Bij ABF geloven we in kwantitatieve aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Om succesvol de positie van kwantitatief onderzoeker arbeidsmarkt in te vullen ben je dus geïnteresseerd in / heb je affiniteit met arbeidsmarktvraagstukken. Belangrijker is echter dat je over voldoende bagage beschikt op het gebied van methoden en technieken en dat je goed past in het ABF-team. De punten op een rij:
■ Je hebt een afgeronde academische opleiding econometrie, wiskunde of een vergelijkbare studie.
■ Je bent gericht op samenwerking in teams.
■ Je kan goed mondeling en schriftelijk communiceren.
■ Je bent resultaatgericht.

Wat biedt ABF Research?
ABF Research is een particulier onderzoeksbureau gevestigd in een historisch pand in het centrum van Delft. Bij ABF werken ongeveer 50 werknemers met een academische achtergrond op het gebied van wiskunde, econometrie, bouwkunde, natuurkunde, computerprogrammeurs en webdesign. ABF richt zich op onderwerpen waarin mensen een rol spelen zoals demografie, wonen, zorg, onderwijs en arbeidsmarkt. Op een unieke manier combineert ABF voor haar klanten inhoudelijke kennis en instrumenten ten behoeve van presentatie en analyse. Enkele producten van ABF zijn in de loop van de jaren zelfs uitgegroeid tot de standaard op hun domein.
ABF is een informele organisatie. Medewerkers nemen zelf verantwoordelijkheid. ABF biedt een goed salaris, doorgroei-mogelijkheden, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een personeels-participatiefonds, een plezierige, positieve werksfeer en flexibele werktijden. Via de ABF Academie heeft kennisontwikkeling een vaste plaats in de organisatie. Je salaris en je werkpakket zijn marktconform en afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kan je bij een goed jaarresultaat van ABF rekenen op een eindejaarsuitkering (dertiende maand). Daarnaast biedt ABF een pensioenregeling en na 2 jaar de mogelijkheid om in het bedrijf te participeren.

Past dit bij jou?
Stuur je sollicitatiebrief, inclusief cv en cijferlijst(en) aan Louise Portier,
louise.portier@abf.nl, 015 27 99 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Agenda

iCal feed

Flitcie