Junior Software Developer

Ben je op zoek naar een innovatieve en dynamische werkomgeving met veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid je skills verder te ontwikkelen? Dan is deze vacature jouw kans!

Wat ga je doen als Software Developer?

Je levert een bijdrage in het ontwerp en de realisatie van nieuwe functionaliteiten voor onze applicaties. Je werkt dagelijks en intensief samen met professionele informatieanalisten, developers en testanalisten in een (scrum) team van circa 6 personen. Dit team levert 2 of 3-wekelijks een nieuwe versie van een applicatie op, die door onze klanten wordt gebruikt voor het maken van goede financiële keuzes.

Je wilt leren wat ‘Software craftsmanship’ inhoudt en hoe dit in de praktijk is om te zetten naar goede software. Je wilt graag de verdere mogelijkheden van een programmeertaal ontdekken en je volgt, net als wij, daaraan gerelateerde IT-trends. Regelmatig deel je jouw inzichten met collega’s in kennis- en brainstormsessies. Zo draag je bij aan de innovatie van onze producten!

 

Wanneer ben je onze Software Developer?

Als je in het bezit bent van een HBO- of WO-diploma in een bètarichting. Daarnaast heb je affiniteit met ICT en belangstelling voor de financiële wereld.

Verder beschik je over:

 • Een goed conceptueel en innovatief vermogen;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • ambitie en resultaatgerichtheid.

 Het is een pré als je bovendien kennis hebt van of ervaring hebt met programmeren in een object georiënteerde programmeertaal of relationele databases.

 

Wat je kan verwachten van Ortec Finance

Ortec Finance helpt klanten bij het nemen van betere investeringsbeslissingen. Wereldwijd ondersteunen we pensioenfondsen, sovereign wealth funds, verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, financieel planners en vastgoedmanagers. We weten wat er speelt in de branche van onze klanten en vertalen die kennis in optimale modellen en in oplossingen die we gegarandeerd kunnen implementeren. Ortec Finance is actief in markten die voortdurend in beweging zijn, en die een groot maatschappelijk belang hebben. Omdat we de hoogwaardige kwaliteit leveren waar die markten om vragen groeit onze organisatie mee. Dat schept kansen voor onze medewerkers. We bieden hen alle gelegenheid om hun talenten volop te benutten en waarderen die inzet ook.

 

Onze organisatie is weinig hiërarchisch en heeft veel zelfstandige, hoogopgeleide medewerkers in dienst die in hun toekomst investeren. Onze bedrijfscultuur is open en informeel: we luisteren altijd naar goede ideeën. Nieuwe medewerkers krijgen vanaf het begin verantwoordelijkheid. Je hebt dus ruimte om jezelf te ontplooien, maar je wordt daarbij ook actief en persoonlijk begeleid. Bij Ortec Finance kun je doorgroeien naar andere functies in andere landen, of kiezen voor een gespecialiseerde carrière.

 

Arbeidsvoorwaarden

Als de uitkomst van het selectieproces positief is, dan ontvang je van ons een aanbieding. Deze aanbieding wordt telefonisch aan je toegelicht door een van onze HR Adviseurs. Ons streven is om het gehele selectieproces in twee tot maximaal vier weken af te ronden.

Wij bieden je een baan binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving met uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden, zowel richting verschillende inhoudelijke specialisaties als richting project- en accountmanagement. Je hebt binnen Ortec Finance de mogelijkheid om IT, wiskundige modellen en specifieke marktkennis te combineren in je werk.

Je ontvangt een marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van je functie- en competentieprofiel. Daarnaast bieden we je een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • 8% vakantiegeld;
  • een vaste 13e maand;
  • een bijdrage aan de pensioenregeling;
  • 27 vakantiedagen;
  • een reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijk verkeer;
  • deelname aan een bonusregeling.

 

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sophie Beckeringh (HR Adviseur) van de afdeling Human Resources via telefoonnummer 010 – 700 50 00.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via https://ortec-finance.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/83327 .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het selectieproces

1. Solliciteren

Je kunt via onze website reageren op onze vacatures of je stuurt een open sollicitatie. Graag ontvangen we van jou een CV èn motivatiebrief. Aan studenten vragen we ook een cijferlijst. Je ontvangt van ons een bevestiging als we je sollicitatie in goede orde hebben ontvangen.

2. Beoordeling

Onze HR Adviseurs bekijken je sollicitatie en beoordelen of je past binnen het gevraagde profiel en of wij eventueel andere mogelijkheden voor je hebben binnen Ortec Finance. Indien er voldoende aansluiting is, dan wordt de sollicitatie voorgelegd aan de betreffende afdeling. We informeren je uiterlijk binnen twee weken over het vervolg van de sollicitatieprocedure.

3. Selectie

Ons selectieproces bestaat uit twee of drie gesprekken met diverse medewerkers uit onze organisatie. Tijdens deze gesprekken krijg jij meer inzicht in het bedrijf, de functie en de mogelijkheden en komen wij meer te weten over wie jij bent, wat je hebt gedaan en waar je naar op zoek bent. Tijdens het proces zullen we, na goedkering door jou, een aantal referenties bij eventuele vorige werkgevers opvragen.

Een assessment kan eventueel onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Tot slot maakt een Pre Employment Screening standaard onderdeel uit van de selectieprocedure.

4. Aan de slag!

Als de uitkomst van het selectieproces positief is, dan ontvang je van ons een aanbieding. Deze aanbieding wordt telefonisch aan je toegelicht door een van onze HR Adviseurs. Ons streven is om het gehele selectieproces in twee tot maximaal vier weken af te ronden.