Afstudeerstage Cyber Security

Je hebt het grootste deel van je studie achter de rug. Nu wil je van jouw scriptie of afstudeeropdracht nog iets speciaals maken. En het liefst wil jij je tijdens deze afsluiting ook nog voorbereiden op een baan in de cybersecurity praktijk, waarin je na jouw afstudeerstage meteen aan de slag kan. Deze vacature voor een afstudeerstage binnen onze Cyber Security groep biedt je zowel praktijkervaring als vakinhoudelijke verdieping binnen een internationale omgeving.

Wie ben je?

Je bent een gedreven student die graag het beste uit zichzelf haalt. Je bent ambitieus, blijft jezelf ontwikkelen en wilt graag het verschil maken.

  • Je zit in de laatste fase van je master Bedrijfseconomie of (Technische) Bedrijfskunde met een focus op IT, technologie en informatiebeveiliging.
  • Je bent sociaal vaardig en een echte teamplayer.
  • Je hebt een sterke affiniteit met technologie en security thema’s, zoals ethical hacking.
  • Je hebt vernieuwende ideeën en durft buiten gebaande paden te denken.
  • Je ziet deze Afstudeerstage Cyber Security als een opstap naar een baan bij PwC.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht over vraagstukken als de meetbaarheid van de volwassenheid van cyber security binnen organisaties, de toegevoegde waarde van threat intelligence, cyber security process mining of de veiligheid van opkomende technologieën en trends. Heb je zelf een goed idee voor een onderwerp? Laat het ons weten. De kans is groot dat je bij PwC daadwerkelijk met jouw idee aan de slag gaat.

Je deelt een kamer met medestagiaires en andere collega’s en zult merken dat jouw ondersteuning door de open cultuur binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega’s staan jou ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door professionals die veel verschillende klanten bedienen, heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC stage loopt, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

  • Je hebt onze informatiebronnen tot je beschikking, evenals de kennis en ervaring van je (mogelijk) toekomstige collega’s.
  • Actieve begeleiding bij het zoeken naar een relevant onderwerp en het schrijven van je scriptie.
  • Naast het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht mag je meekijken bij klantopdrachten. Zo zie je met eigen ogen hoe onze professionals ethical hacking opdrachten, zoals penetratietesten, beoordelingen van security infrastructuren / architecturen, baseline scans, source code reviews en social engineering opdrachten uitvoeren.

Wie zijn we?

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

Deze Afstudeerstage Cyber Security valt binnen de afdeling Risk Assurance, waarin we klanten helpen met het controleren en samenstellen van de jaarrekening, fraudepreventie en het beoordelen van interne controlesystemen. Risk Assurance bestaat uit de afdelingen IT Auditing, Cyber Security, Data Analyse en Sustainability & Responsible Governance op de locaties Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Eindhoven. De afstudeerstage Cyber Security is m.n. op het kantoor in Amsterdam gevestigd.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via onze website. Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang.

Heb je vragen over deze stage? Bel of mail me gerust.

Yolanda Bogaards

Yolanda Bogaards