Vacature werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting

Ben je bezig met je master en vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk? In ons dynamische team help je uiteenlopende klanten met complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van actuariaat, kwantitatieve consulting en data analyse. Kom jij ons team versterken?

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen. Je wilt graag ervaring opdoen binnen verschillende specialistische vakgebieden om erachter te komen wat het beste bij je past.

  • Je bent bezig met je master voor de universitaire opleiding Econometrie, Actuariële Wetenschappen, Wiskunde of een vergelijkbare technische studie.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je vindt het leuk om op praktische en creatieve wijze steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen.
  • Je werkt graag in een team.
  • Je hebt affiniteit met actuariaat, verzekeringen, pensioenen, data-analyse en/of consultancy.

Hoe ziet je werk eruit?

Als werkstudent werk je minimaal twee dagen per week. Je draait mee als volwaardig teamlid binnen onze brede praktijk Pensions, Actuarial & Insurance Services (PAIS) in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht en werkt aan opdrachten voor verzekeraars, pensioenfondsen/-uitvoerders, overheden en (inter)nationale ondernemingen. Hun succes is mede afhankelijk van jouw strategisch inzicht, jouw communicatieve kwaliteiten en jouw durf om vernieuwende ideeën aan te dragen.
Je werkzaamheden zijn zeer divers en steunen op jouw analytische vaardigheden. Je kan bijvoorbeeld meewerken op opdrachten zoals:
• Ontwerpen en modelleren van financiële en actuariële modellen;
• Analyseren van Big data bij verzekeraars;
• Het maken van pensioenberekeningen;
• Analyseren van HR data;
• Ondersteunen bij fusie- en overnametrajecten;
• Kwantitatieve consulting voor pricing of cyberrisico met behulp van R, Python of een andere programmeertaal;
• Risicomanagement bij pensioenfondsen en verzekeraars;
• Adviseren van verzekeraars over nieuwe technieken en ontwikkelingen.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, kun je rekenen op een breed scala aan opdrachten en klanten en werk je samen met inspirerende collega’s. Je kan rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.
Als werkstudent werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je krijgt dan ook een begeleider uit de praktijk die wekelijks contact met je heeft en je ondersteunt bij je (vakinhoudelijke) ontwikkeling. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan.

Wie zijn we?

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

Een wereld vol kansen

Jouw carrière is wat het is: van jou. j bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure  of solliciteer direct via onze website. Binnen twee weken ontvang je bericht over de voortgang. Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Lauren Bostelaar