Software Engineer Interne Automatisering

Ons team Interne Automatisering ontwikkelt en onderhoudt applicaties die cruciaal zijn voor het succes van Technolution. We zijn op zoek naar een Software Engineer met functionele ideeën en een flinke dosis oplossend vermogen.

De vacature is ook hier op onze website te vinden.

Als Software Engineer Interne Automatisering (IA) zorg je ervoor dat Technolution blijft draaien als een geoliede machine. Samen met je teamleden ontwerp, bouw en onderhoud je de interne applicaties die we nodig hebben als projectenorganisatie met 400 parallelle projecten. Van projectplanning en issue tracker tot voorraadbeheer. Daarbij gebruik je de laatste versies van tools als Java, Angular en MySQL.

Het IA-team  bestaat uit drie engineers, is zelfsturend en bepaalt onder de leiding van Serge, onze Chief Technology Officer, zijn eigen planning en prioriteiten. In dit team onderhoud je bestaande systemen en ontwikkel je deze door. Bij nieuwe behoeftes vanuit de organisatie ga je de uitdaging aan om met het team een compleet nieuwe applicatie te realiseren.

Bij alles wat je doet, heb je contact met collega’s. Je overlegt periodiek met de stuurgroep IA om gezamelijk de strategie van Technolution te bepalen op het gebied van interne applicaties en je bespreekt met hen de functionele en technische wensen van de organisatie. Bij de realisatie van een nieuwe applicatie ben je, in afstemming met Serge, vrij om die technologieen te kiezen die volgens jou het best passen bij dit project. Dat geeft je de mogelijkheid om nieuwe technologieen te ontdekken. De ervaring die je hierbij opdoet is niet alleen voor jezelf interessant: het kan een startpunt zijn voor het gebruik in projecten voor onze klanten!

Jij hebt:

 • Een afgeronde technische opleiding op HBO-niveau
 • Meerdere jaren ervaring als software engineer
 • Diepgaande kennis van Java, Angular en de gangbare SQL-platforms

Naast deze technische kennis heb je het inzicht om gebruikerswensen te vertalen naar begrijpelijke functionele en doelmatige technische ontwerpen. Maar in het diepst van je hart ben je een programmeur. Soms zit je gewoon graag met je neus in de code.

Jij bent:

 • Helder en duidelijk in je communicatie
 • Initiatiefrijk en betrokken
 • Servicegericht en nauwkeurig

Projectadministratie vind je geen vies woord. Deadlines zijn belangrijk, maar soms is een goed eindresultaat belangrijker. Jij maakt die afweging en weet hem te verdedigen.

Alles ademt technologie bij Technolution. Met 200 technische professionals realiseren we al meer dan 30 jaar hoogwaardige software en elektronica voor klanten in mobiliteit, energie, industrie, security en hightech. Passie voor techniek, ownership en betrouwbaarbeid zijn onze belangrijkste waarden.

Over de arbeidsvoorwaarden kunnen we kort zijn: die zijn gewoon goed. Het beste bewijs? De loyaliteit van onze werknemers. Meer dan 50 collega’s werken hier al meer dan 12,5 jaar.

Typisch werken als Software Engineer bij Technolution

 • Ontwerpen, bouwen en onderhouden van interne applicaties
 • Technologie: Java, Angular en MySQL
 • Projectplanning en –coördinatie
 • Uitvoeren storingsoplossingen en onderhoud
 • Werken met hoogopgeleide technische collega’s
 • Een korte sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over deze vacature of werken bij Technolution. Onze recruiter Christina beantwoordt ze graag, zij is te bereiken via christina.keehnen@technolution.nl of 0182-594000