Infrastructure Engineer

Infrastructure Engineer

Transtrend – thuis in markten. Met ruim $6 miljard belegd in termijnmarkten en een solide track record sinds begin jaren ’90 behoort Transtrend tot de wereldtop van vermogensbeheerders in de categorie “Managed Futures” (ook wel CTA’s genoemd). Transtrend is werkzaam voor toonaangevende institutionele beleggers en vermogende particulieren wereldwijd. Transtrend past een specialistische, volledig in eigen beheer ontwikkelde beleggingsstrategie toe, die gestoeld is op de voortdurende analyse van prijsbewegingen, het herkennen van de (veranderende) achterliggende structuren, de creativiteit deze te vertalen in passende kwantitatieve handelsstrategieën, en de vaardigheid het rekenwerk daarbij over te laten aan de computer. Wij beleggen op een verantwoorde wijze. Bij ons betekent verantwoord beleggen actief beleggen, bewust van onze rol in de markt, van de impact die ons handelen kan hebben op markten, en van de fundamentele rol van markten in onze maatschappij. Bij Transtrend richten wij ons op de lange termijn. In een wereld die nooit stilstaat, is het onze ambitie in de voorhoede te lopen. Alleen op die manier kunnen wij effectieve handelsprogramma’s blijven aanbieden. Wij hebben getalenteerde mensen in dienst die onze passie voor beleggen en innovatie delen en samen streven we ernaar toegevoegde waarde te leveren aan onze investeerders. Onze aanpak kenmerkt zich door samenwerking, oorspronkelijkheid en creativiteit.

Werken bij Transtrend betekent dat je onderdeel bent van een eigenzinnig, op elkaar ingespeeld team van 75 investment professionals die met focus, lange termijngerichtheid en oog voor kwaliteit streven naar het beste resultaat voor Transtrends klanten. Binnen Transtrend werk je in informele setting, krijg je de mogelijkheid om te werken met hoogstaande technologie, kom je in aanraking met complexe materie en vernieuwende inzichten, en bedien je ‘s werelds meest vooraanstaande beleggers. Bij Transtrend draait het om ‘know why’ en ‘learning by doing’, het in twijfel trekken van algemeen aanvaarde waarheden en het bedenken van originele oplossingen voor problemen.

We zoeken een Infrastructure Engineer die medeverantwoordelijk wordt voor het ontwerpen,  bouwen en onderhouden van de IT infrastructuur. Deze infrastructuur vormt het technisch fundament, van in huis ontwikkelde software, waar onze trading strategieën op draaien. Deze bestaat onder andere uit:

 • Debian Linux
 • Ansible
 • Kubernetes
 • Gitlab
 • MariaDB
 • Apache Kafka
 • Python en Java

Je gaat in een klein team werken aan complexe systemen. Sleutelwoorden zijn vernieuwing, performance, beheersbaarheid, stabiliteit en security. Je signaleert waar de infrastructuur verbeterd kan worden en bedenkt hiervoor de juiste oplossing. Je bent in staat snel nieuwe technologie te doorgronden en een idee van proof of concept tot mission critical te ontwikkelen. Je bijdrage aan beleid op het gebied van IT en security wordt gewaardeerd en verwacht.

We bieden een uitdagende combinatie van operationele systemen en strategische projecten, met veel vrijheid en ruimte voor creativiteit. De organisatie is relatief klein, kenmerkend is een platte structuur, waardoor je al snel een belangrijke bijdrage kunt leveren. De cultuur is open en informeel.

Wat is je profiel?

 • Je hebt 0-5 jaar werkervaring.
 • Je hebt een universitaire graad in Informatica of een andere exacte studie zoals Wiskunde of E
 • Je hebt een brede interesse in technologie.
 • Je bent vaardig in Linux en/of
 • Je hebt ervaring met en interesse in c
 • Je bent zelfstartend en nieuwsgierig.
 • Je bent analytisch en vindingrijk.
 • Je bent een teamplayer die goed gedijt in een dynamische

Wil je meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over Transtrend of deze vacature kun je contact opnemen met René Korver via vacature-engineer@transtrend.com of via 010-4536500 .

Herken jij jezelf in deze vacature en zie je jezelf werken bij Transtrend? Dan zien we dit graag terug in jouw sollicitatiebrief met cv. Je kunt deze in PDF-formaat naar ons toesturen via vacature-engineer@transtrend.com

Liever geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.