Werkstudent

Bijbaan
in MIcompany in
Amsterdam
vrijdag 31 mei 2013

Sven heeft de opdracht gekregen om 100 ballen aan te schaffen voor exact €1000,-.
Een voetbal kosten €60,-, een volleybal kost €30,- en een pingpong bal €1,-.

Hoeveel ballen van iedere soort moet Sven kopen?

Wie zijn wij?

Als ondernemend expert te werk gaan en hiermee dagelijks verandering teweegbrengen. Dat is waar wij bij MIcompany voor staan. Vanuit het hart van Amsterdam begeven wij ons iedere dag met 60 jonge en ambitieuze collega’s in de arena van data analytics en technologie. En we vragen daarin best wel wat van onze mensen. Het is tenslotte niet niks om op het allerhoogste niveau in de Champions League mee te spelen. Leiderschap, lef hebben, het nemen van initiatief, eigen verantwoordelijkheid, flexibiliteit en kennisdeling zijn begrippen die naadloos op onze persoonlijkheid aansluiten. Natuurlijk sta je er hierbij nooit alleen voor. Samenwerking is wat ons betreft de sleutel tot succes.

Wat maakt ons uniek:

• In de eerste plaats onze positie binnen bedrijven. Onze opdrachten hebben impact op board niveau.
• Minstens zo belangrijk zijn onze mensen. Soms schrikt het af, maar er werken eenvoudig weg hele bijzondere analytische talenten bij MIcompany (de helft van onze werknemers is cum laude afgestudeerd). De groep is jong, heeft een drive om complexe problemen op te lossen en is zeer ondernemend wat betreft activiteiten buiten werk.
• Onze positie is uniek vanwege ons eigen opleidingsprogramma (MIacademy). Binnen de MIacademy leiden we niet alleen onze eigen talenten op, maar ook nieuwe analisten van o.a. ABN Amro, Aegon, Bol.com, De Goede Doelen Loterij en Booking.com. Het analyseren van klantgegevens, kansen ontdekken en de vaardigheden om je analyses om te zetten in goede adviezen zijn verschillende skills waarin je door de besten uit het vak wordt getraind.
• Tenslotte is MIcompany uniek door het innovatieve karakter van haar opdrachten. We passen nieuwe methoden uit de wetenschap toe in het bedrijfsleven. Zo zijn we in 2016 genomineerd voor de Global Lillian Marketing Prize voor onze modelleringsaanpak op het gebied van customer experience bij de NS. Ook helpen we internet start ups als Knab en Inshared te groeien en introduceren we Data Analytics in nieuwe sectoren zoals de culturele sector en de fietsenbranche (o.a. Gazelle). Daarnaast creëren we nieuwe databronnen voor bedrijven door webscraping en geavanceerde data capturing technieken.

De rol die jij kunt spelen:

• Binnen MICompany neem jij als werkstudent een belangrijke positie in binnen de diverse projectteams. Jouw aandeel maakt een verschil, omdat jij jouw eigen verantwoordelijkheden krijgt.
• Je ondersteunt consultants bij het bouwen van BI-oplossingen bij grote nationale en internationale klanten, waarbij je doorbraken realiseert in het ontsluiten van complexe databestanden en het genereren van inzichten standaardiseert door het bouwen van analytische suites.
• Je levert een aandeel in het maken van krachtige analyses.

Wat wij jou bieden:

• Een kans om inhoudelijk mee te werken aan impactvolle projecten.
• Je wordt gecoacht en begeleid door senior consultants en partners van MIcompany op het gebied van analyse methoden en adviesvaardigheden.
• Je leert in korte tijd jouw opgedane kennis in de praktijk toe te passen.
• Je krijgt de mogelijkheid om binnen MIcompany door te groeien tot trainee.
• Een unieke, ambitieuze, jonge en hard groeiende werkomgeving waar ruimte bestaat voor jouw input.
• Een uitstekende vergoeding.

Wie ben jij?

• Je bent derdejaars of masterstudent van een universitaire opleiding in een richting als Econometrie, Wiskunde, Informatica of een andere studie waarbij kwantitatieve analyse centraal staat.
• Je bent enthousiast, hebt een analytische sparkle en bent ambitieus.
• Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar gedurende een minimale periode van 6 maanden.

Solliciteren

Ben jij nieuwsgierig geworden? En komen er tientallen vragen en ideeën bij je op naar aanleiding van deze vacature? We vinden het leuk om met jou in contact te komen. Benader ons via talent@micompany.nl. Wij zien graag je mail tegemoet met je motivatie, CV en cijferlijsten!

Agenda

iCal feed

Flitcie