Talen

ORTEC

Studies: 
Technische Informatica
Technische Wiskunde
Offerings: 
Baan
Afstudeeropdracht
Address: 

Houtsingel 5
2719 EA Zoetermeer

Telephone: 
088 678 3265

Algemene informatie

Bedrijfsnaam: ORTEC
Plaats: Zoetermeer, Amsterdam en Groningen
Branche: IT, Logistiek
Aantal werknemers: ruim 800 wereldwijd


OPTIMIZE YOUR CAREER

Niet voor niets is onze pay off “Optimize your world”. Bij ORTEC werken we aan complexe optimalisatie vraagstukken in alle sectoren van de samenleving en voor allerlei bedrijven. Van de zorgsector tot de olie en gasindustrie van transportbedrijven tot frisdrankfabrikanten. Overal waar een dienst geleverd, een product gemaakt of een proces uitgevoerd kunnen wij ervoor zorgen dat het beter, goedkoper en met minder uitstoot gaat.

Wij bouwen geavanceerde planningsystemen voor personeel, supply chains, productieprocessen en we leveren high end consultancydiensten waarmee we bijvoorbeeld het rendement van luchtvaartmaatschappijen verbeteren, patiëntenstromen in ziekenhuizen efficiënter maken en we meer treinen op tijd laten rijden.

Dat doen wij met behulp van complexe wiskundige modellen en algoritmes waarin we simulaties kunnen maken van bijvoorbeeld bedrijfsprocessen, transportstromen, de belading van vrachtauto’s en roosters. Hiermee helpen wij de klant de optimale keuze te maken die het beste past bij zijn bedrijf of zijn strategie. Voor sommige klanten doen we dat dagelijks, voor sommige klanten een keer per jaar en voor sommige klanten miljoenen keren per uur. Bij ons staan mensen centraal, omdat wij kansen bieden die je nergens anders krijgt. Bij ons werk je aan de meest uitdagende vragen die bedrijven en instellingen hebben. Van de optimalisatie van de bevoorrading van de grootste supermarktketen ter wereld tot het berekenen van miljoenen prijzen van vliegtickets per dag, onze medewerkers doen het.

Ambities

Wij zijn een ambitieus bedrijf en wij zoeken ambitieuze mensen. De gemiddelde ORTEC-medewerker bestaat niet, maar er zijn wel overeenkomsten. Een academische opleiding, persoonlijke drive en de wil om problemen te begrijpen en op te lossen. ORTEC heeft een open, informele sfeer zonder sterke hiërarchie.

Internationaal

Wereldwijd maken meer dan 2000 bedrijven gebruik van onze producten en diensten, zoals BP, Coca-Cola Enterprises, TNT, Ahold en KLM. ORTEC is een internationaal bedrijf. Sinds onze oprichting, in 1981, zijn we gegroeid naar meer dan 800 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Roemenië, Italië, de Verenigde Staten, Australië en Brazilië.

Studenten

Bij ORTEC werken veel studenten. Studenten brengen vaak nieuwe inzichten en een frisse kijk op het vak. Sommige studenten schrijven bij ons hun afstudeerscriptie en andere werken enkele dagen per week als student assistent. Als student krijg je volop de kans om je studie in praktijk te brengen. Maar je staat er nooit alleen voor. Je kunt altijd rekenen op je collega’s: experts op het gebied van complexe optimalisatievraagstukken. Hoogopgeleiden, die weten wat ze doen en jou naar een hoger niveau kunnen brengen. Daarnaast krijg je bij ons een interne begeleider/coach toegewezen en een eigen werkplek in een boeiende omgeving.

Wie zoeken wij?

ORTEC groeit hard en is daarom regelmatig op zoek naar enthousiaste studenten of afgestudeerden die de ruimte zoeken om zich te ontwikkelen en willen bijdragen aan de volgende generatie optimalisatietechnologie. De meest voorkomende startersfuncties zijn Software Engineer, Implementatie Consultant en (Business) Consultant. Om deze functies in te vullen zoeken wij ambitieuze bèta’s uit de studierichtingen: Econometrie, Operations Research, Informatica, Wiskunde of vergelijkbare opleidingen.

Ook zijn we zeer geïnteresseerd in bèta’s met een andere achtergrond maar wel met een uitstekend wiskundig inzicht en affiniteit met IT. Omdat we in vele sectoren actief zijn, kunnen we bijna altijd rekening houden met je persoonlijke voorkeuren zodat jij je binnen een bepaald deelgebied kunt specialiseren.

Meer informatie of solliciteren

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk dan voor afstudeerplekken en vacatures op careers.ortec.com. Staat jouw ideale functie er niet bij, stuur dan een open sollicitatie naar recruitment@ortec.com.

ORTEC bv
Houtsingel 5
2917 EA Zoetermeer
Tel: +31 (0) 88 6783265

Vacatures

 • Junior Service Consultant

  As a Junior Service Consultant at ORTEC you will be part of a unique organization and team!

  You will be working for the Central Service Desk (CSD). CSD is our single central contact point for all our existing customers, spanning all over the world with offices in e.g.The Netherlands (HQ in Zoetermeer), the United States (in Atlanta), Australia (in Melbourne) and Romania (CEE headquarters). As a Service Consultant, you and your international colleagues are responsible for keeping all running customer environments performing smooth and up to date.

  locatie
  Zoetermeer
  type
  Baan
  geplaatst op 23 december 2016
  meer info »

Agenda

iCal feed

Flitcie