Wiskunde en Informatica Studievereniging 'Christiaan Huygens'

Wiskunde en Informatica Studievereniging ‘Christiaan Huygens’ (CH) is de studievereniging voor studerenden in de wiskunde en informatica aan de Technische Universiteit Delft. Studieverenigingen bestaan uit studenten die zich inzetten vóór studenten.

De doelstellingen van CH zijn als volgt gedefinieerd:

  • het behartigen van de studiebelangen van studerenden in de wiskunde en informatica aan de Technische Universiteit Delft;
  • het scheppen van een band tussen deze studerenden;
  • het scheppen van een band tussen de alumni en de studerenden van de zogenoemde studierichtingen.

CH behartigt de studiebelangen door middel van verschillende activiteiten, zoals het verkopen van studieboeken en het beschikbaar stellen van oude tentamens. Ook houdt CH het onderwijs in de gaten en probeert eventuele problemen op te lossen in samenwerking met de docenten en studenten. Daarnaast organiseert CH allerlei activiteiten om je kennis over je studierichting en vakgebied te vergroten, zoals lezingen, excursies en symposia.

Natuurlijk bestaat je studentenleven uit meer dan alleen studeren en daarom vindt CH de band tussen studenten ook belangrijk. Om deze band te verbeteren organiseert CH veel leuke activiteiten, zoals feesten, lunches en verschillende grote spellen.

Na je studie vindt je het natuurlijk leuk om nog contact te houden met je oude studiegenoten en op de hoogte te blijven van de gang van zaken bij je vroegere faculteit en studie. Daarom heeft CH de Wiskunde en Informatica Alumnivereniging ‘Constantijn Huygens’ (CoH) opgericht. CoH zorgt ervoor dat de laatste doelstelling van CH behartigd wordt door activiteiten te organiseren voor alumni, zoals reünies, speciale lezingen en symposia.

Services

Boekenverkoop

De meeste boeken die je nodig hebt voor je studie kan je bij CH kopen. Voor de bachelor verkopen we alle boeken en voor de masters de boeken die bij de ‘common core’ horen. Deze boeken zijn vaak veel goedkoper dan in de winkel, omdat we een standaard korting leveren. Voor niet-leden rekenen we een kleine toeslag op elk boek. Meer informatie over de boekenverkoop

Tentamenarchief

Oude tentamens zijn een belangrijk onderdeel van het studeren voor een tentamen. Daarom heeft CH een tentamenarchief online waar zoveel mogelijk oude tentamens en uitwerkingen instaan.

Mailinglist

Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van CH en andere nuttige informatie, kan je je aanmelden voor de mailinglist via het Bestuur.

College Responsiegroepen

Omdat controle op het onderwijs heel belangrijk is, bestaat voor elk jaar van je studie een College Responsiegroep (CR). Deze bestaat uit actieve studenten die kritisch nadenken over het onderwijs dat ze ontvangen. Bijvoorbeeld over de inhoud van het vak, de colleges die gegeven worden of de practica die gemaakt moeten worden. Als er problemen zijn, dan proberen ze die in samenwerking met de Commissaris Onderwijs en de docenten op te lossen. Meer informatie over de CR’s

Agenda

iCal feed

Flitcie