Prof. dr. ir. A. Nijholt

Prof. Dr. Ir. A. Nijholt (Anton)

Prof.dr.ir. Anton Nijholt heeft wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens het academisch jaar 1971/1972 maakte hij deel uit van het Bestuur der W.I.S.V. ‘Christiaan Huygens’, waarin hij de rol van Commissaris Onderwijs vervulde.

Dhr. Nijholt promoveerde vervolgens aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de theoretische informatica. Daarna werkte hij aan o.a. de Universiteit Twente, de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Vrije Universiteit Brussel. Gedurende het jaar 1995-1996 was hij ‘fellow’ bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) te Wassenaar.

Sinds 1989 is hij verbonden als hoogleraar informatica aan de Universiteit Twente waar hij de groep Human Media Interaction (HMI) leidt. HMI doet onderzoek op het gebied van Creatieve Technologie en verzorgt een Masters opleiding Human Media Interaction. Het onderzoek van HMI vindt voor een belangrijk deel plaats in grote Europese projecten en Europese ‘Networks of Excellence’, bijvoorbeeld op het gebied van emoties, sociaal gedrag en interactiegedrag van kinderen. Daarnaast is er participatie in Nederlandse projecten op het gebied van brain-computer interfaces, games en entertainment, en cultureel erfgoed.

Agenda

iCal feed

Flitcie