Ir. F. Ververs

Ir. F. Ververs (Frans)

Geboren: 10-11-1944 te Rotterdam

Voormalig Universitair Hoofddocent Programmaontwikkelsystemen.

Voormalig opleidingsdirecteur Technische Informatica.

Frans Ververs is na zijn middelbare schooltijd gelijk in Delft gaan studeren. Eerst Technische Natuurkunde, omdat Wiskunde en laat staan Informatica nog niet als aparte richting bestonden in Delft. Uiteindelijk studeerde hij af aan de Onderafdeling Wiskunde met als specialisatie informatica.

In 1969 trad hij als student assistent in dienst, waarna hij in 1971 wetenschappelijk medewerker werd. Daarna is hij werkzaam geworden als Universitair hoofddocent op het gebied van programmatuurontwikkelsystemen bij prof. Van Katwijk. In zijn functie was hij een onmisbare factor en steun en toeverlaat voor een aantal afstudeerders.

Tijdens zijn studententijd was hij niet zo heel actief bij CH , hoewel hij wel als deelnemer toen al CH-activiteiten heeft meegemaakt. Dit veranderde echter al snel. Bij Christiaan Huygens heeft hij ouderejaarsweekenden meegeorganiseerd, en is met allemaal meegeweest. Ook op eerstejaarsweekenden geeft hij vaak acte de présence. Als begeleider is hij ook drie keer meegeweest met een studiereis, naar Zweden, Japan en Oost-Europa.

Ook op de faculteit heeft Frans Ververs aan de weg getimmerd: in het Faculteitsbestuur en de Faculteitsraad bijvoorbeeld, maar ook als voorzitter van de Barcommissie. Door zijn joviale en uitbundige persoonlijkheid en student-minded houding is hij een zeer aansprekend en aanspreekbaar figuur binnen de informatica-gemeenschap. Wat weinig mensen weten is dat Frans Ververs aan de wieg stond van het informatica lied: tegenover het wiskundige integeren staat het programmeren kun je leren!

Agenda

iCal feed

Flitcie