BIT TRAINEESHIP – Future tech & innovation

Onze missie: Het opleiden van de nieuwe generatie Tech Innovators

Bij Bit bouwen we aan de volgende generatie techleiders door innovatie en groei te stimuleren. Ons traineeship, dat 12 maanden duurt, is ontworpen om je te voorzien van de nieuwste vaardigheden en kennis, met als doel een succesvolle kickstart van je carrière bij een bedrijf of in onze Bit Innovatie Studio na je traineeship. Onze trainees werken aan baanbrekende projecten in verschillende sectoren, van luchtvaart tot media. We begeleiden (jong) talent en helpen jou om een succesvolle professional te worden. Bij ons krijg je een unieke kans om je carrière te versnellen terwijl je aan impactvolle projecten werkt voor grote klanten.

Het volgende programma start in FEBRUARI 2024. Je kunt nu solliciteren! 

 

Jouw rol: impact maken op echte projecten

Als trainee werk je aan echte projecten en initiatieven en leer je van ervaren professionals in ons team. Wij investeren daarnaast in een breed pakket aan diverse trainingen en workshops en je krijgt begeleiding & coaching om jou te helpen groeien en tegelijkertijd onderweg te excelleren. Zo zorgen wij ervoor dat je gegarandeerd een 100% groei doormaakt. Bit Trainees werken aan dit soort projecten:

 • De toekomst van nieuws creëren door een op maat gemaakt tekst-naar-spraakmodel te bouwen voor een krant
 • Een voorspellingsmodel prototypen voor het onderhoud van windturbines
 • Onderzoek doen en adviseren over toekomstige technologieën voor een retail- en designbedrijf
 • Ontwerpen en ontwikkelen van verschillende oplossingen om de CO2-uitstoot van een luchtvaartmaatschappij te verminderen
 • Een op computervisie gebaseerde sensor bouwen om de snelheid van pakketbezorging te verbeteren

 

Onboarding en training bij Bit

Als je bij ons begint, wordt je onderdeel van ons geweldige Bit-team en start je parallel met ons trainingsprogramma om ervoor te zorgen dat je je zeker voelt in alle aspecten van je rol. Je wordt namelijk ook meteen ingewerkt bij de klant, waar je ongeveer 3-4 dagen per week op locatie zult zijn (je werk is hybride). Bit is gevestigd op Science Park, waar je de vrijdagen doorbrengt in Matrix One – een duurzame hub vol innovatie en creatieve ideeën. Als trainee krijg je dus de kans om je kennis en vaardigheden direct toe te passen in een echte omgeving. De Bit-mentoren zijn ervaren vernieuwers die projecten managen voor prestigieuze merken. Je wordt toegewezen aan een expert-manager die dagelijks beschikbaar is. Dit betekent dat je in een zeer collaboratieve omgeving werkt en begeleiding krijgt om je volledige potentieel te bereiken.

 

Meer over Bit

Bit is de thuisbasis van ontdekking en het verleggen van grenzen. Als Research- en Prototyping-studio begrijpen we dat technologie zich snel ontwikkelt, maar als het gaat om brede adoptie, zijn bedrijven veel trager. Ons team van 30 bestaat uit de slimste jonge mensen uit Amsterdam en omgeving. Hun ontdekkingen en inzet van de nieuwste technologieën hebben bedrijven als ING, Schiphol en eBay geholpen om voorlopers te worden op de concurrentie met nieuwe technologie. Het is namelijk ons doel om klanten voorop te laten lopen op de technologische curve. Binnen een paar weken ontwikkelen we tastbare prototypes en versnellen we bedrijven naar de toekomst. Als gecertificeerde B-corp zetten we ons in voor een diverse en inclusieve werkomgeving die duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid bevordert. We bestaan nu 7,5 jaar en zijn snel gegroeid.

 

Onze waarden & cultuur

Bij Bit zetten we onze cultuur op #1. Werken bij ons is elke dag van de week als ‘casual Friday’, met regelmatige evenementen en teamuitjes. Verwacht een creatieve, maar professionele sfeer (met lekkere koffie en snacks). We vinden het belangrijk dat je je kunt identificeren met onze kernwaarden:
🧠 We lead, we learn
🚀 Pushing status quo
👨‍👩‍👧‍👦 Team first

Als gewaardeerd lid van het team beloven we je een omgeving waar je verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid krijgt. Het enige dat we terugvragen is prestatie, passie en plezier. Bij Bit vieren we verschillen. Immers, de beste ideeën komen voort uit diversiteit van denken. Daarom moedigen we mensen uit alle achtergronden aan om te solliciteren. Als je aan de functieomschrijving voldoet, krijg je volledige en gelijke overweging voor de functie – ongeacht ras, religie, genderidentiteit, seksuele geaardheid, handicap of leeftijd.

Job requirements

Jouw profiel: een techliefhebber & gepassioneerde vernieuwer

Je bent een enthousiaste en ambitieuze persoon. Gepassioneerd over innovatie en technologie. Je hebt een goed begrip van trends in de tech-industrie en je kunt effectief communiceren. Je bereidheid om nieuwe vaardigheden te leren en je aan te passen aan nieuwe uitdagingen is cruciaal voor je succes in dit programma.

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Een universitair bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied (zoals AI, Data Science, Informatica, Techniek, Bedrijfskunde, Innovatie en/of Design)
 • Gestudeerd aan een Nederlandse universiteit en momenteel woonachtig in Nederland
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden met een focus op (tech)innovatie
 • Conceptueel & strategisch denken dat je combineert met een ‘creatieve touch’
 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden
 • Een trackrecord van initiatief nemen en proactief zijn
 • Een ondernemende instelling en bereidheid om te leren en je aan te passen aan nieuwe uitdagingen
 • Aantoonbare passie en kennis van technologie en innovatie
 • Vermogen om te werken in een snel veranderende omgeving
 • Veel energie en een positieve vibe
 • Zelfgemotiveerd met de wens om te leren en je te ontwikkelen
 • Vermogen om zelfstandig en als onderdeel van een team te werken

Klinkt goed? Meld je nu aan!

Als je klaar bent om te starten aan een leerzame & indrukwekkende tech-innovatiereis, horen we graag van je. Stuur ons je cv en je motivatie om te solliciteren, waarin je uitlegt waarom jij de juiste kandidaat bent voor het programma.

Doe mee aan het Future Tech Leaders-programma van Bit en ontwikkel je talenten!

 

Apply now!